Pentru cei care planifică o vacanță pentru anul viitor și se întreabă care sunt cele mai sigure țări, poate fi de ajutor o hartă a riscurilor, publicată de o organizație specializată în securitatea călătoriilor.
International SOS, o companie de servicii de securitate pentru călătorii, a lansat harta anuală a riscurilor de călătorie pentru anul viitor.

Bazată pe riscuri medicale și de securitate pentru călătorii – inclusiv boli infecțioase și violență politică harta în culori are cinci categorii, de la riscuri „nesemnificative”, până la „extreme”.

În previziunile sale pentru 2020, cele mai sigure țări în care să călătorească sunt concentrate mai mult pe emisfera nordică Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Slovenia, Luxemburg și Elveția.
Locurile considerate cele mai periculoase sunt mai răspândite pe glob și includ Afganistanul, Republica Centrafricană, Somalia și Siria.
Unele țări nu intră într-o singură categorie și, prin urmare, li se acordă un rating mixt.
Mexic și Columbia sunt ambele exemple de țări cu rating mixt – unele regiuni din ambele țări prezintă risc mediu, în timp ce altele constituie un risc ridicat.
Un purtător de cuvânt al International SOS a declarat pentru CNN că harta este proiectată în jurul clienților săi.
Ei au adăugat: „Evident, reflectă în general riscurile de localizare, dar recomandăm consumatorilor să facă cât mai multe cercetări cu privire la destinațiile lor.”
Marea Britanie, SUA, Canada, Australia, China și o mare parte din Europa au fost listate cu risc scăzut.
O mare parte din Africa a fost considerată cu risc mediu și mare.