Canicula se întoarce în forță, urmând să avem parte de temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor, cu cele mai mari valori în sudul Olteniei, Munteniei, Dobrogea continentală și în sudul Moldovei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile resimțite vor atinge și depăși 40 de grade Celsius.

Potrivit ANM, canicula și disconfortul termic ridicat vor persista de joi până duminică inclusiv. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35-36 grade Celsius și izolat de 37 grade Celsius. 

Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde temperaturile maxime vor ajunge la 32-34 grade Celsius.

Vreme caniculară în București

Joi, în București, vremea va fi caniculară, cu un disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima zi a intervalului. Temperaturile maxime vor fi de 35-37 grade Celsius, iar cele minime de 18-21 grade Celsius.

Averse în nord și centru

Joi, 17 august, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor. Disconfortul termic va crește în special în zona de câmpie din Muntenia, sud-estul Olteniei și sudul Moldovei, unde va fi caniculă.

 Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27-29 grade pe litoral și în depresiuni și în jurul a 36 grade în sudul Munteniei. În nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele montane și submontane din restul țării, se vor accentua înnorările și vor fi averse localizate, însoțite de descărcări electrice. 

Cantități de apă de peste 15-25 l/mp se vor acumula pe suprafețe mici. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar ploi izolate vor fi posibile în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea. Temperaturile minime vor fi între 15 și 23 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni, ajungând până la 11-12 grade în Carpații Orientali.

Vreme caniculară în București

În Capitală, vremea va rămâne caniculară, cu un disconfort termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 34-35 grade Celsius, iar cea minimă de 20 grade Celsius, puțin mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vineri, se va menține o zi toridă. Disconfortul termic va fi ridicat în special în sud și sud-est, unde local va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice izolate în regiunile nord-vestice și la munte. 

Cantități mai însemnate de apă vor fi posibile în unele zone. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi între 28-29 grade pe litoral și 36 grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor varia între 15 și 23 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni și ajungând până la 11 grade în Carpații Orientali.