Anul acesta, toamna a fost punctuală. Începând cu luna septembrie vremea a devenit ploioasă, înnorată și friguroasă. În următoarele zile lucrurile se vor schimba. 

Potrivit specialiștilor meteo, în următoarele zile vremea se va încălzi considerabil. Totuși, spre sfârșitul săptămânii vor apărea ploi puternice și grindină. Regiunile vestice, nordice și centrale vor fi afectate de aceste fenomene. Temperaturile din toata țara vor fi din nou în scădere. 

Cum va fi vremea astăzi, 7 septembrie 2022

Începând cu ziua de astăzi, 7 septembrie, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar în zonele montane și submontane va fi înnorat. În nord-vest, centru și extremitatea de sud-est, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată. 

Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade Celsius. Dimineața și noaptea, îndeosebi în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.  

În Capitală vremea va fi frumoasă și se va încălzi ușor. Trecător vor fi înnorări, mai ales după amiaza, iar vântul va sufla slab până la moderat. Astăzi temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius. 

Cum va fi vremea pe 8 septembrie

Mâine, 8 septembrie, va fi cald în aproape toată România. Cerul va fi variabil, iar la munte și în extremitatea de sud-est se vor înregistra înnorări accentuate și averse. Vântul va sufla slab și moderat, iar în zona montană înaltă și în sud-estul teritoriului se va intensifica și vor apărea câteva ploi. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 grade Celsius, cu valori uşor mai scăzute pe litoral, iar cele minime se vor situa în general între 10 şi 18 grade Celsius.  

Și în București, vremea va fi extrem de caldă. Temperatura maximă va fi de 30 °C, iar cea minimă se va încadra între 13 și 16 °C. Vântul va sufla slab până la moderat. 

Se întoarce vara! Cum va fi vremea în următoarele zile de toamnă. Anunțul meteorologilor
Social media

Prognoza meteo 8 septembrie 2022

Față de ziua de 8 septembrie, vineri, în vestul și nord-vestul țării valorile termice vor scădea. În rest vremea va fi călduroasă față de prima decadă a lunii septembrie.  Izolat vor fi condiţii pentru cantităţi de apă însemnate şi căderi de grindină.  

În București, vremea va fi caldă, iar cerul variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 15 și 17 grade Celsius, scrie adevărul.ro. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.