Canicula se întoarce în România! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo și a anunțat că țara noastră va fi din nou cuprinsă de temperaturi caniculare.

Această veste este îmbucurătoare pentru cei care nu au avut ocazia să plece în concediu vara aceasta și care vor putea acum să se bucure de zile călduroase la mare sau la munte.

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă, realizată de meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, aduce vești bune pentru România. Temperaturile vor atinge pragul caniculei în mai multe regiuni ale țării, conform specialiștilor.

Se întoarce canicula în România?

Conform declarațiilor Elenei Mateescu, director în cadrul ANM, în unele regiuni mercurul din termometre va crește până la valori de 32 de grade Celsius.

Valori ridicate ale termometrelor vor fi înregistrate în Câmpia de Vest, în Câmpia Română și inclusiv în Capitală, în acest sfârșit de săptămână. Aceste temperaturi vor face ca zilele să fie încălzite și să ofere o atmosferă propice pentru petrecerea timpului în aer liber.

Se întoarce canicula în România? Anunț de ultimă oră de la ANM: Vor fi temperaturi de peste 30 de grade!

Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în București?

Pe lângă veștile despre revenirea caniculei, specialiștii de la ANM au vorbit și despre momentul în care se vor înregistra primii fulgi de zăpadă în București, în acest an. Potrivit lor, prima ninsoare este posibil să aibă loc pe data de 2 decembrie.

În acea zi, temperaturile vor fi cuprinse între -2 și 4 grade Celsius, iar pe data de 3 decembrie 2023, temperaturile atmosferice se vor ridica până la 3 grade Celsius, urmând să crească în continuare.

Aceste informații sunt importante pentru cei care așteaptă cu nerăbdare să vadă primele semne ale iernii și să se bucure de atmosfera specifică acestei perioade.