În mai multe ţări din Europa, fenomenul internaţional „Black Friday” a început să fie considerat un eveniment care provoacă agresivitate, fiind în cea mai mare parte o înşelătorie cu acte în regulă. În Franţa, parlamentarii au început deja să discute pe marginea acestui subiect, considerând că evenimentul trebuie să nu mai aibă loc şi să fie introdus la categoria „practici comerciale agresive”.

Această categorie de ilegalităţi este prevăzută în lege cu amenzi de până la 300.

000 de euro şi închisoare de până la doi ani.
Fostul ministru al Ecologiei, Delphine Batho, a prezentat în şedinţă un amendament care propune în totalitate interzicerea fenomenului de Black Friday deoarece provoacă o risipă a resurselor şi un supra-consum. Amendamentul a fost adoptat de o comisie parlamentară şi urmează să fie dezbătut în Adunarea Naţională care va avea loc pe data de  9 decembrie, potrivit agerpres.

Şi ministrul francez al Tranziţiei Ecologice, Elisabeth Borne a criticat Black Friday, care, după considerentele sale, creează „blocaje în trafic, poluare şi emisii de gaze cu efect de seră”. Elisabeth Borne a adăugat că ar sprijini Black Friday dacă acest eveniment ar fi în beneficiul micilor companii franceze, dar marii retaileri online sunt principalii beneficiari.