Reclamă

Într-o secundă mesteci o bucată de gumă, apoi deodată uiți să continui să mesteci și ajungi să înghiți întreaga gumă de mestecat

În acest moment, îți amintești că mama ta te-a avertizat în copilărie că, dacă înghiți gumă, aceasta va rămâne în burtă timp de șapte ani. Urăm să scoatem toată distracția din mister, dar adevărul este că guma de mestecat, atunci când este înghițită, va intra în stomac și va trece prin sistemul digestiv la fel ca orice altă bucată de mâncare. Așadar, dacă ați înghițit din greșeală o bucată de gumă, nu trebuie să vă faceți griji!

1.Prea multă gumă, poate crea un blocaj

 se întâmplă în organismul nostru, de fapt, atunci când înghițim guma de mestecat. Mare atenție!
Pixabay.com

Deși nu este recomandat, dacă înghiți din greșeală o bucată de gumă pe care o mesteci, nu ai de ce să-ți faci griji. Corpul tău nu poate digera guma, dar o bucată de gumă înghițită va trece de obicei prin sistemul tău digestiv – practic intactă – și va ieși în scaun aproximativ 40 de ore mai târziu, la fel ca aproape orice altceva pe care îl mănânci.

Dacă înghiți cantități mari de gumă într-o perioadă scurtă de timp, totuși, ar putea cauza un blocaj în intestine.

Dacă înghiți o bucată de gumă, probabil că nu există niciun motiv să mergi la medic. Ar trebui să treacă în mod normal prin tractul digestiv.

Dacă înghiți o cantitate mare de gumă sau dacă înghiți gumă împreună cu alte lucruri nedigerabile, asta ar putea cauza un blocaj. Acest lucru ar putea necesita o intervenție chirurgicală pentru a o îndepărta din tractul digestiv.

Simptomele unui blocaj includ de obicei dureri abdominale și constipație. Uneori sunt însoțite de vărsături. Dacă credeți că aveți un blocaj intestinal, consultați-vă medicul.

2.Cum a apărut

Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, guma era făcută cu chicle. Seva din arborele de sapodilla din America Centrală – cu arome adăugate.

Cea mai mare parte a gumei de azi este făcută din bază de gumă. Aceasta este o combinație de polimeri, plastifianți și rășini. De obicei, este amestecat cu balsamuri, conservanți, îndulcitori, coloranți și arome de calitate alimentară. Adesea, guma are un strat de poliol pudră sau dur.

Ingredientele exacte și măsurătorile ingredientelor din bazele de gumă sunt „secretele comerciale” ale proprietății intelectuale ale producătorilor de gumă.

În general, este sigur să mesteci gumă. Deși mulți cred că zahărul sau înlocuitorii de zahăr din gumă nu este sănătos pentru copii.

În afară de aceasta, nu ar trebui să permiteți copiilor să mestece gumă. Cel puțin până când nu înțeleg pe deplin că nu ar trebui să o înghită după mestecat. Copiii mici pot înghiți cantități mari de gumă și chiar obiecte care se pot bloca de gingie în tractul lor digestiv.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro