Reclamă

Anumite persoane vor primi, anul viitor, carduri de energie în valoare de 1.400 de lei. Acești bani vor putea fi folosiți pentru plata facturilor la energie. Se știe deja că foarte mulți români din țară primesc salarii extrem de mici. Din cauza creșterii prețurilor și a facturilor colosale, atât la energia electrică, cât și la gaze, oamenii nu mai fac față cheltuielilor. 

În acest context, statul s-a gândit la o metodă de a-i ajuta pe aceștia. Așadar, românii care fac parte din categoriile vulnerabile vor primi suma de 1.400 de lei pentru a-și plăti facturile la energie. Banii se vor acorda în două tranșe. Mai exact, românii vor primi 700 de lei pentru în luna februarie a anului 2023, și 700 de lei în luna septembrie. 

Când primesc românii ajutorul de 1.400 de lei

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că acest card de energie nu are valoare nominală, însă beneficiarul poate folosi sumele pe care statul le trimite cu mandat poștal.  

„Banii se virează de către MIPE în conturile de la Poșta Română și de acolo poșta încarcă aceste sume în conturi de mandat poștal. La poștă te prezinți cu documentele justificative pentru consumurile energetice pe care dorești să le achiți și, prin poștă, flexibilizăm posibilitatea de a deconta consumurile energetice”, a spus oficialul.

Se întâmplă în 2023! 1.400 de lei din partea Guvernului pentru acești români. Care sunt condițiile

Așadar, banii vor fi acordați sub forma unui voucher tipărit și distribuit de Poșta Română. Banii nu vor putea fi folosiți pentru altceva în afară de plata facturilor la energia electrică. Mai clar, oamenii vor putea plăti facturile prin mandat poștal către furnizorii de energie.  

Aceste carduri reprezintă un ajutor al statului pentru românii care au nevoie de susținere financiară pentru achitarea costurilor legate de energia electrică, energia termică în sistem centralizat, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți etc. 

Cine va beneficia de ajutorul de încălzire de la Guvern

Acest ajutor va ajunge doar la persoanele care fac parte din categoriile vulnerabile, după cum urmează: 

  • pensionarii cu vârsta sau egală mai mare de 60 de ani, a căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei; 
  • pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei; 
  •  persoanele care au un handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nu depășesc suma de 2.000 de lei ; 
  • familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei; 
  • familiile care primesc ajutor social în condițiile legii. 

Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro