Românii vor avea motive de bucurie începând din 1 iunie 2023, deoarece salariile vor crește cu 10% pentru anumiți angajați. Această mărire se aplică din prima zi a lunii viitoare și beneficiază de ea bugetarii din anexa VIII a Legii salarizării unitare.

Ministerul Muncii a pus în dezbatere un proiect de ordonanță prin care se stabilește că, începând din 1 iunie, veniturile de bază ale personalului care ocupă funcții publice vor fi stabilite la nivelul salariilor de bază prevăzute de lege pentru anul 2022.

Cresc salariile acestor români

Această mărire vine ca urmare a OUG nr. 168/2022, care prevede o creștere de 10% a cuantumului brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară pentru personalul plătit din fonduri publice începând cu 1 ianuarie 2023, față de luna decembrie a anului anterior. Totuși, această creștere nu poate depăși valoarea nominală pentru 2022, stabilită conform anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017.

De asemenea, se propune modificarea OUG 168 printr-un alt proiect de ordonanță, astfel încât începând cu 1 iunie, să se aplice nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea 153 pentru anul 2022 pentru bugetarii din categoria „Administrație”.

Se întâmplă de la 1 iunie 2023! Cresc salariile acestor angajați. Motiv de bucurie pentru români

Beneficii pentru acești bugetari

În această perioadă, autoritățile au elaborat și un proiect de lege prin care se acordă un spor de 75% la salariu pentru orele suplimentare lucrate. Potrivit acestui proiect, sporul și zilele libere suplimentare vor fi acordate celor care ocupă funcții în domeniul militar, funcționari publici și personalul civil din diverse instituții. Este vorba despre angajații MApN, MAI, SIE, STS, SPP etc.

Aceste modificări aduc beneficii semnificative pentru angajați, oferindu-le o creștere salarială și posibilitatea de a beneficia de mai multe zile libere.