Anunț important pentru toți pensionarii de la noi din țară. Cei care au o pensie mai mică de 2.000 de lei vor primi un ajutor important de la stat.

În urmă cu aproximativ o lună de zile, Guvernul României a luat câteva măsuri sociale pentru a-i ajuta pe cei care nu se mai descurcă din cauza creșterii prețurilor. Printre aceștia se află, bineînțeles, și pensionari României. Sunt mulți oameni care au pensii mai mici de 2.000 de lei, motiv pentru care vor primi un ajutor de la stat. În luna iulie, toți pensionarii care se încadrează, vor primi un ajutor de 700 de lei din partea statului.

Când vor primi pensionarii cei 700 de lei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că în ziua în care pensionarul român își va primi pensia, tot atunci va primi și acest ajutor de la stat. Oficialul spune că și-ar fi dorit ca aceste sume să fie mai mari, însă trebuie să existe un echilibru.

Astfel, de la 1 iulie, cupoanele vor fi gata. Cei care încasează sumele pe card, vor primi și suma de 700 de lei. În ceea ce îi privește pe cei care primesc pensia prin factor poștal, aceștia vor primi banii după calendarul încasării pensiei. Dacă pe 4 iulie se încasează pensia, pe 4 sau 5 pensionarul primește pensia, plus suma de 700 de lei.

”O să explic de câte ori am ocazia. Acum, acel sprijin de 50 de euro este acordat în 4 tranșe, iunie, august, octombrie și noiembrie. În iunie am avut patru etape până la livrare, dar din august nu vor mai fi aceste probleme. Dacă nu va primi cineva cardul până la sfârșitul lunii iunie, ci pe 5 iulie să zicem, nu se pierde suma aferentă lunii iunie, ci îi intră pe card atunci”, a declarat Marius Budăi.

Se întâmplă de la 1 iunie! Anunț pentru milioane de români: Banii intră direct pe card
Colaj Substantial

Marius Budăi: Când am făcut coaliția de guvernare, nu știam că vom avea un război la graniță

Social-democratul a spus că dacă vor fi probleme în implementare, Guvernul va interveni imediat, pentru ca acest sprijin să ajungă la cei care au nevoie neapărat. Atenție! În această măsură care constă în acordarea de 50 de euro se încadrează și alte persoane vulnerabile, nu doar bătrânii. Budăi se apără spunând că atunci când s-a format coaliția de guvernare nimeni nu știa că va fi un război la graniță.

„Am fost proactivi, am implementat pachete economice și sociale, deși nu ne facem un titlu de glorie. Suntem foarte atenți la cifre și vrem că în continuare să putem să luăm măsurile care se impun pentru sprijinirea românilor”, a mai spus ministrul.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.