Vești bune pentru toți pensionarii din România! Ce se va întâmpla cu pensiile acestora începând cu luna ianuarie a anului viitor. 

Guvernul României a dat vești bune. Legea pensiilor va fi modificată, iar începând cu 1 ianuarie 2023, pensiile ar urma să crească. Momentan nu se știe care este suma cu care vor crește pensiile, însă în spațiul public au ajuns deja niște cifre, însă acestea diferă. 

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a dat asigurări că pensiile vor crește „cu siguranță” de la 1 ianuarie, însă nu a dat detalii și cu cât vor crește acestea. 

Vești bune despre pensii!

„Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor. 

În acest moment, țara noastră are peste 5 milioane de pensionari. Majoritatea bătrânilor sunt nevoiți să se descurce cu sume foarte mici, în ciuda anilor munciți. Pentru a fi eliminate inechitățile din sistem, Guvernul României s-a angajat astfel, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, să modifice legea pensiilor. 

Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023! Pensionarii vor fi în culmea fericirii. Vor primi mai mulți bani!
Pixabay

Inechități colosale în sistemul de pensii din România

Reamintim că un sfert dintre pensionari se descurcă doar cu suma de 1.000 RON pe lună, iar pensia medie ajunge cam pe la pragul de 1.600 RON. Însă, sunt și pensii colosale, pe care le câștigă diferite personalități publice sau magistrați. 

Ministrul Finanțelor a declarat că majorarea în cauză va fi aplicată de anul viitor pentru a compensa din pierderea puterii de cumpărare din ultima perioadă. Mai amintim faptul că anul acesta, pensionarii au primit deja o majorare de 10 % a punctului de pensie. Mai clar a avut loc o creștere de la 1.442 RON-1.586 RON, în timp ce pensia minimă a crescut cu 25 %. Din ianuarie 2023 este posibil ca pensia minimă să crească cu 10 %. 

Aproximativ 7.5 milioane de români care contribuie la fondurile de pensii private Pilon II au pierdut în total 7 miliarde de lei din banii de pensie pe primul semestru din acest an. Mai exact, este vorba despre o pierdere medie de 7% pentru economiile private pentru bătrânețe. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.