Anul 2023 va fi unul bun pentru anumiți români, cel puțin asta reiese din ceea ce transmit acum autoritățile. 

Mai exact, un proiect al Ministerului Muncii arată că, începând cu prima zi a anului viitor, românii se vor bucura de încă un beneficiu de la stat, pe lângă majorarea salariului. 

Reamintim că salariul minim brut pe economie va crește, de la 1 ianuarie 2023, la 3.000 de lei, de la 2.550 cât este în prezent. Ministerul Muncii a anunțat că pe lângă această majorare, angajații se vor mai bucura și de alte beneficii din partea statului. În acest context, conform anunțului făcut de instituție, majorarea salariului minim va crește semnificativ și valoarea tichetelor de vacanță, adică cu 1.500 de lei în plus. 

Crește valoarea tichetelor de vacanță

Anul acesta bugetarii au primit tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei. La această sumă se va adăuga și majorarea din anul 2023, adică cei 1.500 de lei. Așadarm anul viitor, bugetarii vor primi vouchere de vacanță în valoare de 3.000 de lei. 

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a precizat că de voucherele de vacanță pot beneficia angajații din sectorul bugetar. Chiar și cei din sectorul privat pot primi vouchere de vacanță, însă companiile sunt cele care iau această decizie, în cazul lor. 

Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023! 1.500 de lei de la stat pentru acești români. Banii intră direct pe card

Ce beneficii primesc companiile care oferă tichete de vacanță

De aceea, ministrul a recomandat companiilor să ofere în continuare tichete de vacanță angajaților, fiindcă impactul pe plan economic și social este foarte mare. Pe viitor, spune ministrul, va încerca să identifice metode prin care să poată crește atractivitatea acordării acestora, fără a fi afectat bugetul de stat. 

Angajatorii care le oferă angajaților tichete de vacanță, din bugetul companiei, primesc câteva beneficii de la stat. Mai exact, aceștia vor primi deductibilitate fiscală în procent de 100%, în limita a 13.800 lei/ angajat/ an fiscal. Un alt avantaj este că vor fi scutite de contribuția asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.