Reclamă
Reclamă

Meteorologii au emis un avertisment cu privire la vremea rea care se va instala în următoarele zile. Mai mulți cicloni vor aduce o vreme umedă și răcoroasă în întreaga țară, cu ploi abundente și vânt puternic în unele regiuni. De asemenea, temperaturile vor scădea treptat, cu toate că vor exista și intervale cu soare.

Depresiunile atmosferice vor afecta România în această săptămână, determinând o succesiune de zile umede și mohorâte, urmate de perioade cu vreme mai bună. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne modeste, iar vântul va fi destul de puternic în anumite zone, conform meteoradar.ro.

Ninsori în zona montană

Săptămâna va debuta cu vreme rece și mohorâtă în regiunile intracarpatice, unde sunt prognozate câteva ploi și averse slabe, dar și ninsori în zona montană. În sud și est, vor exista și perioade cu soare, iar marți se va înregistra o ușoară încălzire, cu temperaturi cuprinse între 15 și 20 de grade Celsius. Vor fi posibile câteva averse și în regiunile estice, însă pe spații mai restrânse.

Se instalează iarna în România! Urmează zile cu temperaturi scăzute, ploi și ninsori

Reclamă

Ploi în majoritatea țării

Miercuri, un ciclon atlantic va aduce din nou ploi slabe și moderate în majoritatea țării. În unele zone, în special în vest, nord și centru, se așteaptă ploi însemnate cantitativ, cu cantități de precipitații de până la 20-30 de litri pe metru pătrat în zonele joase și chiar mai mult în zonele montane.

După mijlocul săptămânii, vremea se va mai calma, iar soarele va începe să se arate printre nori. Cu toate acestea, temperaturile nu vor fi prea ridicate. Joi, se vor înregistra valori termice de aproximativ 7-10 grade Celsius în jumătatea nordică a țării și de 11-15 grade Celsius în vest și sud. Vineri, se va înregistra o ușoară răcire.

Ploi abundente în weekend

În acest weekend, un ciclon mediteranean puternic va traversa Peninsula Balcanică și ar putea aduce ploi abundente în România, cel puțin în anumite regiuni. La munte, dar și în unele zone de deal, sunt posibile și ninsori izolate.

Cu toate acestea, traiectoria exactă a ciclonului nu este încă cunoscută. În cazul în care acesta se va deplasa mult mai la sud de țara noastră, este posibil ca cantitatea de precipitații să fie mai mică decât indică majoritatea modelelor meteorologice în prezent.

După zilele reci și umede din weekend, săptămâna viitoare va începe cu o ușoară încălzire a vremii. Cu toate acestea, există posibilitatea ca spre mijlocul săptămânii să se înregistreze o nouă răcire. Unele modele meteorologice anticipează chiar o răcire puternică, însă acest scenariu pare mai puțin probabil în acest moment.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro