Românii care vor să ajungă pe litoralul românesc au acum șansa de găsi cazare mai ieftină


Sezonul estival 2022 a avut cele mai mari tarife de cazare din ultimii ani. Mai ales în stațiunea  Mamaia, costurile unui sejur au fost extrem de piperate. Acesta este motivul pentru care mulți dintre români și-au îndreptat atenția spre Bulgaria.

Totuși, cei care vor să se bucure de litoralul românesc, însă să nu cheltuiască o avere, au variante de acum. Asta pentru că treptat, prețurile de cazare vor scădea semnificativ.

Scăderile vor fi aplicate din 15 August

Ca în fiecare an, în apropierea încheierii sezonului estival, tarifele încep să scadă. Astfel, turiștii pot ajunge să plătească mult mai puțin pentru o vacanță. Hotelierii vor aplica scăderi în funcție de disponibilitate, dar vor ține cont ca  întotdeauna și de calitatea serviciilor. Astfel că, prețul pentru o noapte de cazare la un hotel de 5 stele plus ar putea fi în continuare destul de piperat. Micșorările de prețuri la cazare pot ajunge chiar și până la procentul de 50%.

Pentru un sejur de 5 nopți de exemplu, la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, turiștii vor putea plăti în jur de 2500 de lei.  Pentru aceeași perioadă, în vârf de sezon, tarifele depășeau 3500 de lei/persoană. Bineînțeles, mulți hotelieri mizează și pe facilitățile în plus pe care le oferă turiștilor, păstrând astfel prețuri piperate.

Tour operatorii din turism au preconizat încă de la începutul verii că gradul de ocupare pentru acest sezon va fi de 50-60%. Procentajul făcea referire la fiecare lună de vară. Cu siguranță, la finalul verii, cifrele oficiale vor arăta exact cât de ocupate sau nu au fost stațiunile de la malul Mării Negre.

Bulgaria aplică scăderi de preț de asemenea

Nu doar în România, 15 august vine cu scăderi de prețuri pe litoral. Hotelierii bulgari se aliniază strategiei și reduc semnificativ tarifele. Astfel, în mod cert, litoralul vecin va fi în continuare o opțiune bună pentru mulți români.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.