Reclamă

Este o realitate cruntă cu care România se confruntă de ani buni. În numeroase zone ale țării, în general în mediul rural, mulți români fură curent ca-n codru. În ciuda eforturilor mari ale autorităților, fenomenul persistă în continuare.

Aproape 2000 de cazuri de furt anuale

Mulți români se întrec în a face bani fraudulos. Nu mai este un secret pentru nimeni că în țara noastră sunt obținute în acest mod diplome, promovări profesionale, campanii politice.  Ingeniozitatea unora nu se oprește însă aici ci merge până la furtul de energie. Anual, în România sunt descoperite între 1000 și 2000 de exemple de astfel de furturi.

Citește și

Revolta unui avocat celebru: „Ați stat doi ani în casă și ați consumat energie? Vă sancționăm cu prețuri triple!”

Deși amenzile sunt mari, acest lucru nu îi sperie pe cei care apelează la astfel de tertipuri. Mai mult, după ce sunt debranșați, acești români ajung din nou să se lege la rețeaua publică de curent.

În ultima perioadă, oamenii legii au înmulțit numărul raziilor pentru a-i depista pe cei care fac astfel de ilegalități. În numeroase localități au fost descoperiți cetățeni care se conectau fraudulos la rețeaua de curent. În astfel de cazuri, autoritățile apelează la debranșarea pe loc a celor care încalcă legea.

În timpul raziilor, autoritățile au descoperit metode chiar inedite de a fura curent de la rețelele publice. Zilele trecute, oamenii legii au ajuns cu verificările în satele din jurul Bucureștiului. Astfel, la doar câțiva kilometri de Capitală au fost descoperite zeci de locuințe branșate ilegal.

Problema este însă una generală.În multe zone ale țării, companiile de furnizare a curentului electric se confruntă cu aceste situații.

Familiile nevoiașe, primele pe listă

Cele mai multe cazuri de furt de curent descoperite sunt înregistrate în cazul persoanelor din medii defavorizate. La margini de sate, cătunuri sau la periferiile orașelor, ilegalitățile de genul sunt numeroase.

Există însă și excepții de cetățeni cu situație financiară bună care apelează la astfel de tertipuri.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro