În şedinţa de Guvern, Ministrul Justiţiei a prezentat câteva documente oficiale care prevăd o suplimentare majoră a posturilor la Serviciul de Probaţiune. Astfel, încă din primele luni ale anului 2020 se vor organiza mai multe concursuri în vederea extinderii numărului de inspectori.

 „Vă propun un memorandum pentru organizarea unor concursuri în anul 2020 privind extinderea Serviciului de Probaţiune cu un număr de 611 inspectori de probaţiune.

De ce-l propunem astăzi şi nu la începutul anului? Pentru că în 3-4 decembrie, Ministerul Justiţiei o să aibă un dialog cu CEDO pe tema extinderii Serviciului de Probaţiune şi, în general, problematica din penitenciare şi acest memorandum ne vor servi să arătăm CEDO că facem paşi”, a declarat Cătălin Predoiu.

Iniţiativa Ministrului Justiţiei a fost susţinută şi de premierul Orban, care a susţinut public faptul că întărirea serviciului de probaţiune este fundamental în procesul de reinserţie socială pentru cei care sunt eliberaţi din centrele de detenţie.