S-a decis! O anumită categorie de români va primi un ajutor de 500 de lei de la stat. Este știrea zilei! 

Statul sare în ajutorul unei categorii de români! Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat virarea ajutorului de 500 de lei pentru 97.888 de copii din familii defavorizate care dețineau carduri din anul școlar 2021-2022. 

Conform oficialilor, elevii vor putea folosi acești bani pentru a-și cumpăra rechizite și îmbrăcăminte. Pe de altă parte, noii beneficiari, vor primi cardurile încărcate în cursul lunii octombrie. 

CITEȘTE ȘI: Bani gratis de la stat pentru acești români! Se dau 1.000 de lei pe lună în anumite condiții

500 de lei de la stat pentru elevi

„Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educaţie este esenţial pentru a se putea încadra, ca adulţi, pe piaţa muncii, însă de cele mai multe ori condiţiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon şcolar. Ajutorul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat preşcolarilor şi elevilor vulnerabili şi în acest an şcolar reprezintă, pentru mulţi dintre ei, şansa de a merge în continuare la şcoală”, a anunțat ministrul Marcel Boloș. 

De această sumă de 500 de lei vor beneficia copiii din învățământul de stat preșcolar, dacă venitul lunar pe membru de familie este de 298 de lei.  De asemenea, vor primii banii elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei).  

Se dau câte 500 de lei de la stat! Banii au intrat deja pe card
Sursa: Social media

Statul român sprijină elevii din România

Cardurile pentru beneficiarii deveniţi eligibili începând din acest an şcolar vor fi emise şi distribuite în cursul lunii octombrie, urmând ca ajutoarele să fie virate în prima parte a lunii noiembrie. 

Statul român oferă în acest an mai multe ajutoare pentru elevi, ținând cont de rata mare a abandonului școlar înregistrată în România. De exemplu, și tinerii liceeni vor primi o sumă de 250 de lei pe lună. Este vorba despre elevii care provin din familii defavorizate.  

Bani pentru liceeni

Acest ajutor din partea statului îl vor obține elevii în familiile cărora limita venitului brut lunar pe membru realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului este de 500 de lei. Anul acesta, cei care vor să obțină acest ajutor pot depune cererile la fiecare școală în parte, până pe data de 25 septembrie.    

Acest program național de protecție socială „Bani de liceu” a fost inițiat în anul 2004. Valoarea ajutorului financiar și valoarea plafonului necesar pentru acordarea acestuia au fost modificate, pentru prima dată, în anul 2018.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.