Reclamă
Reclamă

Românii vor primi bani direct de la Uniunea Europeană. Anunțul făcut de către europarlamentarul  Dragoş Pîslaru. S-au anunțat și condițiile pentru a accesa aceste sume.

Dragoș Pîslaru a dezvăluit cum se pot accesa aceşti bani de la Uniunea Europeană. Acesta a menţionat că autoritățile locale trebuie să înțeleagă că nu au de ce să fie dependente financiar de centru. „Este foarte important să începem discuțiile despre oportunitățile de investiții și bugetul pe care UE îl pune la dispoziție României pentru dezvoltare încă de timpuriu. Începând cu ianuarie 2021, resursele vor fi disponibile pe următorul cadru, iar România trebuie să știe ce urmează și asta nu numai la nivel central, ci și la nivelul autorităților locale și regionale. Autoritățile locale trebuie să înțeleagă că nu au de ce să fie dependente financiar de centru, că procesul de autonomie locală nu poate fi unul în care să depinzi de finanțele publice. Este foarte importantă mobilizarea autorităților subnaționale care să înceapă montarea de structuri financiare sau de co-finanțare adecvate, care să creeze o autonomie față de finanțarea centralizată prin discuții directe cu instituții financiare europene. Să îndrăznească autoritățile locale să depună proiecte direct la Bruxelles”, a spus Pîslaru.

Dragoş Pîslaru a lăudat autoritățile locale din Cluj pentru absorbția fondurilor europene. „Exemple din Alba Iulia sau Oradea, care au proiecte direct cu Banca Europeană pentru Investiții, reprezintă calea de urmat. Dacă la nivel local există proiecte care sunt justificate și reprezintă priorități ale cetățenilor, ele trebuie asumate ca finanțări de la nivel local. Viitorul este la nivel local, subnațional, ce este important pentru comunitățile locale și mă duc la nivel central nu să îmi finanțeze lucrurile de care am nevoie, ci să îmi creeze cadrul prin care să îmi finanțez proiectele, direct cu instituțiile financiare europene. Este încurajată colaborarea directă”, a conchis eurodeputatul PLUS.

 

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro