Coaliția de guvernare a decis să lanseze un nou pachet de măsuri sociale de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde de euro. Astfel, printre măsuri, se numără și cea a amânării pentru 9 luni a ratelor la bănci. Toți românii care se confruntă cu probleme financiare din cauza evenimentelor neplăcute din ultima perioadă își pot amâna ratele la bănci pentru nouă luni.

Încă un ajutor de la Guvernul României

De asemenea, sunt și măsuri de ajutor pentru angajați. Se va acorda un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

Bineînțeles, Guvernul va acorda un ajutor și pensionarilor care primesc mai puțin 2.000 de lei. Aceștia vor primi un sprijin unic de 700 de lei.

Se dau bani de la stat! Ei sunt românii care vor primi 700 de lei de la Guvern
Sursa foto: Social media

Totodată, Executivul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public. În acest sens vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistenta socială. De asemenea, vor fi suspendate angajările la stat începând cu data de 1 iulie.

Vine criza alimentară în România?

Un alt angajament al Guvernului ține de creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. Executivul a mai anunțat accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. Astfel, coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Din cauza pandemiei de coronavirus și a războiului pornit între Rusia și Ucraina prețurile au explodat pur și simplu. Secretarul general al ONU a anunțat, recent, că din păcate prețurile vor mai crește. În România, prețurile au crescut enorm de mult, însă salariile au rămas aceleași.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat recent că în România nu sunt semne cum că ar veni o criză alimentară.