Reclamă

Programul se va concentra pe instalarea panourilor solare în scopul producerii de energie verde și reducerea emisiilor de carbon. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a declarat că programul va fi disponibil pentru persoanele fizice și pentru ONG-uri și unități de cult care oferă servicii sociale. Oamenii vor primi suma de 20.000 de lei. 

Barna a precizat că bugetul aprobat de Guvern pentru Administrația Fondului pentru Mediu pentru anul 2023 vizează o serie de programe care au ca scop reducerea emisiilor de carbon, inclusiv programul pentru panorui fotovoltaice pentru cetățeni. El a mai spus că bugetul aprobat inițial pentru program este de peste două miliarde de lei, iar guvernul își propune să adauge fonduri europene și fonduri de la AFM până la cel puțin 3 miliarde de lei în vara anului 2023. 

Se dau bani de la stat! Românii care primesc 20.000 de lei

Aplicația pentru Casa Verde Fotovoltaice 2023 se va deschide pentru persoanele fizice la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, iar instalatorii care pot realiza lucrări se vor putea înscrie în program în termen de 8-10 zile. Ministrul a mai declarat că se va utiliza o procedură simplificată pentru accesarea fondurilor din program, astfel încât să se reducă numărul de documente necesare pentru aplicanți. 

Se dau bani de la stat! Românii care vor beneficia de 20.000 de lei. Ministrul Mediului, anunț de ultimă oră

Barna a subliniat importanța programelor finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu pentru producerea de energie verde și reducerea emisiilor de carbon. El a evidențiat faptul că programul este deosebit de important pentru persoanele care oferă servicii sociale și care nu au beneficiat până acum de nicio finanțare. 

Cu toate acestea, nu există încă detalii despre numărul de persoane care vor putea beneficia de programul Casa Verde Fotovoltaice 2023.  

Actele de care ai nevoie pentru a accesa programul

Conform ghidului de finanțare, pentru a putea accesa programul este nevoie de următoarele acte: 

  • Cerere de finanţare nerambursabila, conform anexei nr. 2, completata prin tehnoredactare computerizata şi semnata de solicitant, în original; 
  • Declaraţie pe propria raspundere a solicitantului, conform anexei nr. 3, completata şi semnata de catre solicitant, în original; 
  • Copie de pe actul de identitate al solicitantului; 
  • Extras de carte funciara care sa ateste dreptul de proprietate/coproprietate al solicitantului asupra imobilului pe/în care se va realiza proiectul, în original, sau autorizaţie de construire emisa solicitantului, în copie legalizata pentru imobilele aflate în construcţie, valabile la data depunerii; 
  • Certificat de atestare fiscala privind plata obligaţiilor la bugetul local, în original, valabil la data depunerii dosarului de finanţare, eliberat de catre organele competente de pe raza carora îşi are domiciliul solicitantul; 
  • Adeverinţa privind existenţa contului bancar al solicitantului finanţarii, emisa de o banca comerciala, în original; 
  • Un plic pe care se va completa numele şi adresa completa a solicitantului, titlul programului. 

Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro