Începe distribuirea de vouchere în valoare de 5.000 de lei. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a făcut anunțul mult așteptat.

Zeci de mii de români sunt mai aproape să-și vadă visul împlinit. Curând, începe distribuirea de vouchere în valoare de 5.000 de lei. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a făcut anunțul mult așteptat.

Mai exact, este vorba de programul pentru fertilizare în vitro, lansat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Nu mai puțin de 300 de persoane vor primi prima transă din bani, iar alți aproximativ 8.000 de români așteaptă să le fie acceptată solicitarea.

Înregistrăm proiecte pentru rețeaua celor 150 de centre de zi pentru copii și facem pași rapizi pentru implementarea cardului pentru tineri. Sunt extrem de bucuroasă să constat că programul social național pentru creșterea natalității este un succes. Până astăzi, au fost trimise peste 7.200 de solicitări pentru sprijinul financiar dedicat cuplurilor sau persoanelor infertile. Avem deja aproape 200 de dosare care au fost declarate eligibile, iar zilele acestea vor fi transmise și primele vouchere, a declarat ministrul.

Gabriela Firea a mai explicat că banii se vor da în două tranșe. Prima va fi primită pentru a începe procedurile, iar a doua abia după ce medicul specialist care se ocupă de întregul proces consideră că prima etapă este una de succes.

Banii vor fi virați de la începutul săptămânii viitoare, iar familiile care își doresc un copil vor putea să-și înceapă acest drum.

Ce mesaj le-a transmis Gabriela Firea românilor care și-au depus deja dosarul

Gabriela Firea a avut însă și un mesaj pentru familiile care vor să ia parte la acest program. Cum numărul de aplicări este unul mare, ministrul și-a dorit să-i roage pe români să aibă încredere în specialiștii care analizează dosarele.

În plus, aceștia au fost rugați să-și trimită dosarele doar o singură dată, pentru a nu îngreuna procesul de selectare.

Vă asigur că analizăm cu atenție toate solicitările, primim în continuare dosarele pe care ni le trimiteți și avem fonduri suficiente. Totuși, ar fi bine să nu transmiteți dosarele de mai multe ori pentru că analiza documentelor este una amănunțită și astfel se îngreunează munca echipei din minister., a mai transmis Gabriela Firea.

Share.