România se confruntă cu o situație foarte gravă: scăderea natalității. În acest context, autoritățile statului vor să îi ajute pe tinerii care vor să își întemeieze o familie. 

Numărul de locuitori ai României a scăzut cu 1,1 milioane de persoane în ultimii 10 ani. De asemenea, se înregistrează o îmbătrânire accentuată a populației. În acest context, într-un oraș din țară, politicienii s-au gândit la o soluție pentru a-i încuraja pe tineri să își întemeieze o familie. 

Autoritățile din Constanța vor să îi încurajeze pe tineri să își întemeieze o familie. Recent într-o ședință a Consiliului Local din Constanța, a fost votat proiectul de hotărâre care prevede acordarea unui ajutor de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut. Este vorba despre un program denumit BEBE TRUSOU. 

Ajutor de 2.000 de lei pentru părinții de bebeluși

Cei care vor să beneficieze de acest ajutor din partea statului trebuie să depună fizic sau online o cerere tipizată pentru acordarea sprijinului financiar, însoțită de actele justificative, la Direcția Generală de Asistență Socială Constanța. 

În urma solicitării, persoanei respective i se va comunica dacă cererea este aprobată/ respinsă sau necesită completări. Persoanele cărora li se va aproba solicitarea vor primi cardul alimentat cu suma de 2.000 RON/ nou-născut. Cardul emis va fi valabil un an de la momentul emiterii. O veste bună invitația conform cărora nu vor fi percepute taxe de activare sau de administrare. 

Se dau 2.000 de lei pentru locuitorii acestui oraș! Care sunt condițiile

Cine va primi banii

Inițiatorii proiectului susțin că acest sprijin financiar va contribui direct la creșterea natalității, la promovarea îngrijirii nou-născuților la îmbunătățirea sănătății și a calității vieții și la oferirea unor șanse egale tuturor copiilor. Banii respectivi vor ajunge la toți părinții de bebeluși fără discriminare, indiferent de mediul socio-economic sau etnic din care provin. De asemenea, nu se va ține cont nici de veniturile acestora.  

Suma respectivă va putea fi folosită doar pentru achiziționarea de produse destinate nevoilor de creștere și îngrijire a copilului. Timp de un an de zile, beneficiarii vor putea să folosească întreaga sumă la ceea ce au nevoie pentru copilul mic. În cazul în care nu cheltuiesc banii în termen de un an, după ce expiră acest termen, banii rămași vor fi reatribuit altor solicitanți. Cardul nu poate fi utilizat pentru retragere de numerar. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.