Reclamă

Neatenția sau graba îi pot costa scump pe șoferi. O greșeală banală le poate aduce o amendă de 1.200 de lei pe loc. Polițiștii nu stau la discuții dacă nu le prezinți acest lucru în momentul în care te opresc în trafic.

Se dă pe loc amendă de 1.200 de lei dacă faci această greșeală

România este fruntașă la accidente în trafic, dar și la cele provocate de droguri sau alcool. Motiv pentru care Poliția Rutieră ia mult mai în serios acțiunile de control și oprește mai multe mașini în trafic, în scop preventiv.

Cunoscutele controale de rutină îi pot lăsa pe șoferi fără carnet de conducere, dar și cu amenzi usturătoare. Mai ales că există anumite greșeli la prima vedere banale, pe care agenții le taxează imediat.

Una dintre ele este cea legată de actele care trebuie prezentate polițistului în momentul în care te oprește în trafic. Pentru orice document lipsă, sancțiunea este usturătoare. Se dau 1.160 de lei,  plus puncte de penalizare dacă nu prezintă permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare sau înregistrare.

Iar numărul documentelor care trebuie prezentate cresc, în funcție de statulul șoferului.

Inspectoratul General al Politiei Romane organizeaza o actiune rutiera care vizeaza depistarea conducatorilor auto care circula cu viteza peste limita legal admisa, precum si portul centurii de siguranta, pe autostrada A2, km 88, pe sensul Bucuresti-Cernavoda, joi, 24 septembrie 2009.

O altă greșeală banală care te costă 1.200 de lei

Mai exact, dacă este vorba despre un vehicul care transportă marfă, trebuie prezentate neapărat avizele și actele pentru acestea. Aceleași reguli se aplică și pentru cei care se ocupă de transport persoane.

Mai mult decât atât, șoferii trebuie să se asigure că au mereu toate actele în regulă și actualizate.

În cazul în care agentul constată că unul dintre documente nu este conform, poate să-ți ia pe loc permisul auto. Acesta se reține până următoarea dimineață, la ora 8:00. În plus, te alegi și cu o altă amendă mare: 1.200 se dau pentru această greșeală.

Anul 2023 a venit cu mai multe modificări la Codul Rutier. Conducătorii auto din România sunt obligați să fie mereu la curent cu orice schimbare și să respecte legislația în vigoare.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro