Liderii Coaliției PNL PSD sunt în căutarea unor soluții alternative pentru candidatura la Primăria Capitalei, în condițiile în care se așteaptă retragerea actualului candidat, medicul Cîrstoiu. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a sugerat o posibilă înlocuire a acestuia cu Piedone, însă această propunere a întâmpinat opoziția liberalilor, care solicită conducerii postului explicarea acuzațiilor legate de activitatea sa profesională.

Într-un context marcat de dezbateri interne, Nicolae Ciucă a afirmat că Coaliția urmează să susțină un candidat comun, excludându-l pe Piedone din această cursă, pe motiv că acesta nu este membru al niciunui partid component al alianței guvernamentale. Totodată, Ciucă a menționat că Cîrstoiu se simte determinat să își continue campania, dar nu exclude aplicarea unor variante alternative dacă situația o va cere.

Reducerile din cadrul alianței politice evidențiază dilemele coaliției PNL PSD privind strategia electorală în Capitală, cu multiple scenarii puse în discuție, inclusiv susținerea tacită a unor candidați independenți sau schimbarea completă a candidatului comun. Această situație ar putea avea un impact semnificativ asupra dinamicii politice și electorale din București, cu o presiune crescândă asupra liderilor coaliției de a ajunge la un consens.