Legea salarizării nu a adus zâmbetul pe buze tuturor românilor.

Angajații din muzee acuză statul român că îi discriminează și nu îi răsplătește corect pentru nivelul de cunoștințe pe care îl posedă. Salariile lor vor fi scăzute semnificativ datorită legii, iar acest lucru a adus nemulțumiri în rândul lor.

Din afirmațiile lor, reiese faptul că un cercetător stiințific dintr-un muzeu câștigă la fel ca un muncitor calificat, în ciuda faptului că aceștia nu au aceeași pregătire în spate. Mai mult, angajații din domeniul artistic sunt și mai favorizați, veniturile lor stabilite în urma legii salarizării fiind simțitor mai mari.

Dat fiind aceste evenimente, angajații din muzee anunță că pregătesc o grevă generală, care va avea loc de Ziua Culturii Române, în data de 15 ianuarie.

Legea salarizării promitea egalizarea veniturilor din domeniul culturii și cel artistic, însă aceste măriri au fost resimțite doar de cei care ocupă funcții de conducere. Restul veniturilo au fost fie scăzute, fie nu au fost modificate.

Angajații din muzee vor prin intermediul grevei plănuite să transmită un mesaj foarte important România. Pe lângă faptul că își doresc cu tărie schimbarea legii și majorarea salariilor, ei atrag atenția asupra modului în care cultura este tratată de țara noastră. Deși este una dintre valorile cele mai importante ale unei societăți, românii o pun pe planuri secundare.