Reclamă

Numeroși români ar putea rămâne fără locuri de muncă. Asta după ce una dintre cele mai mari companii care a investit în țara noastră vrea sa desființeze o parte dintre posturi. Este vorba despre compania producătoare de componente auto, Autoliv. În urma unei astfel de decizii, peste 8000 de angajați ar urma să fie vizați de concedieri.

Concedieri în masă la Autoliv

Autoliv este o companie suedeza care produce componente auto în România. Firma are în țara noastră peste 10.000 fe angajați însă pregătește un val de concedieri. În cadrul sediilor pe care le are la nivel internațional restructurările îi vizează pe 8000 de salariați.

Autoliv este declarat oficial cel mai mare producător de airbag-uri și centuri de siguranță. Compania se află pe piața din România de ani buni, având până acum ofertele de angajare mereu deschise.Cu toate acestea, acum, Autoliv a anunțat că va renunța la peste 8000 de angajați la nivel internațional.

De altfel, tot mai multe companii apelează la astfel de modalități de a face economie.

Autoliv a anunțat în ultimele zile că va face în jur de 6000 de concedieri directe. Alte 2000 de restructurări sunt indirecte susțin reprezentanții companiei.În acest sens sunt vizați angajații care nu își desfășoară activitatea direct pe liniile de producție.

Conform datelor publice ale companiei Autoliv, aceste concedieri echivalează cu 11% cu locurile de muncă din cadrul unității.

Firma nu va restructura doar personal ci va apela și la închiderea unor sedii din Europa. Planurile respective sunt vizate spre implementare până în 2025.

Aceste iniţiative vor continua să optimizeze amprenta noastră geografică, pentru o structură mai eficientă. Intenţionăm să simplificăm şi să consolidăm modul în care operăm în toate domeniile”, a declarat CEO-ul Mikael Bratt.

Majoritatea companiilor mari au găsit soluții de acest gen pentru a face economie.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro