Traversăm una dintre cele mai îngrijorătoare momente din punct de vedere financiar.

La tot pasul, românii se lovesc de scumpiri peste scumpiri. Totul în condițiile în care salariile au rămas aceleași. Unele dintre cele mai usturătoare creșteri de preț se resimt zi de zi în sectorul alimentar.

Supa la plic, „delicatesă” cu tarif de foie gras

De la o lună la alta, inflația brăzdează adânc în economia României. De altfel, situația nu este deloc roz nici în alte state învecinate.

Cetățenii sunt nemulțumiți de creșterile uriașe de prețuri în ceea ce privește sfera alimentară. Pâinea, carnea, lactatele, toate au înregistrat creșteri masive de prețuri în ultimele luni.

Banala supă la plic al cărui cost nu depășea un leu, a ajuns acum să coste 5 lei.

Prețul lactatelor a crescut cu aproape 14 %

Din luna mai și până în prezent, prețul laptelui și al produselor derivate din acesta a crescut substanțial. Producătorii se confruntă acum cu valul creșterilor facturilor la utilități. Astfel, costul de producție crește, iar produsul final care ajunge la raft este evident mai mare.

Seceta a afectat de asemenea sectorul alimentar

Anul 2023 a fost unul dintre cei mai secetoși din ultimele două decenii, au explicat specialiștii. Sute de hectare de culturi au avut de suferit din cauza lipsei precipitațiilor.

Cum era de așteptat, catastrofa din agricultură s-a resimțit și în prețurile alimentelor. Pâinea și produsele de panificație au înregistrat astfel scumpiri de preț.

Carnea de porc se va scumpi în perioada Crăciunului

Numeroși români se înghesuie încă de pe acum să își facă provizii pentru iarnă. Asta după ce s-a vehiculat ideea că în preajma Crăciunului prețul cărnii de porc ar urma să se dubleze.

Un kilogram de ceafă de porc costă în prezent în jur de 30 de lei. Aproape de sărbători prețul ar putea ajunge la 60 de lei per kilogram.