Lovitură dură pentru portofelele românilor

Cu siguranță că mulți ați aflat deja de faptul că prețurile au explodat în ultima perioadă. Astfel, alimentele de bază din România au ajuns să fie mai scumpe chiar și decât în Italia, Spania sau Franța. Cât trebuie să plătești acum pentru acestea.

Care sunt prețurile după scumpiri

Comisia Europeană a realizat o analiză în urma căreia s-a ajuns la concluzia că în România au crescut prețurile pentru alimentele de bază cu 15,5% în medie. Cu toate astea, există și unele produse care au înregistrat o scumpire cu 40%.

În cadrul analizei au fost verificate prețurile dintr-un hipermarket. De acum, suma pe care trebuie să o plătești pentru o caserolă de pui este de 22 de lei. Brânza a ajuns să coste 6,5 lei, iar situația este la fel de îngrijorătoare și atunci când vine vorba de un pachet de biscuiți și patru iaurturi. În total, vei plăti pentru coșul de cumpărături suma de 59,1 lei.

Scumpiri în lanț. Alimentele de bază au ajuns mai costisitoare decât în străinătate. Cât trebuie să scoată românii din buzunar
Social media
Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii