Scumpire istorică! Aurul a ajuns la o cotație uriașă!

Așa cum era de așteptat, gramul de aur s-a scumpit, la sfârșitul săptămânii trecute cu 49,79 de bani. În acest sens cotaţia înregistrată până atunci  de 249,9219 de lei a sărit la  249,4240 lei. Valoarea este una record și a fost anunțată de Banca Națională a României(BNR).

Schimbări au existat pentru inregul curs valutar. În ceea ce privește moneda euro, confrom, BNR această a avut un curs mai mic cu 0,02 bani faţă de cotaţia de 4,8414 lei pentru un euro, stabilită în şedinţa anterioară.

Leul s-a depreciat în față dolarului american însă a crescut în față francului elveția.

Extremele s-au simțit în toate sectoarele pieței.Dacă aurul galbe a înregistrat o astfel de cotație record, vremurile grele se resimt pe piață aurului negru, petrolul ajungând pentru prima dată în 20 aprilie 2020 la o cotație negativă.

Astfel, suturată serios de criză epidemiologică, industria petrolieră a ajuns pentru prima dată în situația în care vânzătorul plătește efectiv  cumpărătorul să achiziționeze petrol. Mai exact rafinăriile și companiile petroliere remunerează în scenariul de față, piață de cumpărare.

Cel mai probabil schimbări majore vor mai fi cunoscute și în următoarea perioada, având în vedere contextul în care intregile sisteme de stat au fost pe butuci. Autoritățile au anunțat în repetate rândul că după ieșirea din starea de urgență este primordial ca economia să poată fi repornita.

 

Lasă un răspuns

FOTO. Floricica Dansatoarea, cuprinsă de durere! Incredibil cum arăta în tinerețe

Vestea mult-așteptată a venit! Care este prima țară care anunță că „transmiterea virusului a fost eliminată”?