Reclamă

Cercetătorii planifică deja un viitor studiu clinic pe oameni pentru a valida aceste efecte. Benzoatul de sodiu, metabolizat în ficat după consumul scorțișoarei, a fost identificat ca substanță activă. Potrivit cercetătorilor, acesta inversează modificările biomecanice, anatomice și celulare produse în creierul șoarecilor cu boala Parkinson.

Are o influență pozitivă asupra a doi markeri din sânge care sunt reduși în această boală și protejează neuronii dopaminergici. Într-adevăr, aceste celule nervoase scad în număr la pacienții cu Parkinson, ceea ce provoacă o deficiență de dopamină la originea unor tulburări precum tremurăturile sau rigiditatea musculară. Nu are rost să așteptăm cercetări suplimentare, ne putem proteja neuronii acum, datorită scorțișoarei!

Cu atât mai mult cu cât alte studii confirmă deja multe alte virtuți (antidiabetice, antihipertensive, antiulceroase etc.), lăudate de secole de medicina tradițională.

Sursa: Social media

Scorțișoara ca sursă de fibre și micronutrienți

Deosebit de bogată în fibre, cu peste 50 g la 100 g conform  specialiștilor,  scorțișoara este un condiment care este, de asemenea, plin de vitamine și minerale .

Multe studii notează în special conținutul său ridicat de mangan, fier și calciu. Aceste minerale au roluri distincte în corpul nostru. Transportul si depozitarea oxigenului, întărirea sistemului imunitar, conservarea oaselor și a dinților,… Scorțișoara este plină de beneficii și este implicată în multe mecanisme ale organismului nostru.

Scorțișoara ca un puternic antioxidant

Scorțișoara este unul dintre cele mai bogate ingrediente antioxidante . În general, antioxidanții au rolul de a încetini sau împiedica oxidarea celulelor. Antioxidantii joaca așadar un rol esențial în îmbătrâânirea celulelor, dar și în apariția cancerelor si bolilor cardiovasculare. Pe lângă aceste proprietăți, un studiu a descoperit o proprietate antiinflamatoare pentru a suprima procesele inflamatorii și, prin urmare, în special anumite dureri.

Scorțișoară pentru întărirea sistemului imunitar

Bogat în vitamine și minerale și antioxidant, acest condiment este foarte eficient în întărirea naturală a sistemului imunitar . Prin urmare, vă poate ajuta să vă tratați toate micile afecțiuni de iarnă: răceli și nas care curge sau este înfundat, dureri de cap cauzate de răceală, gripă și alți viruși. Includeți-l în băuturile calde pentru a profita la maximum de beneficiile sale!


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro