Reclamă

Pandemia de Coronavirus a adus mari probleme în sistemul de învățământ. Mai multe instituții au intrat în online datorită numărului mare de cazuri de îmbolnăviri.

La școlile din județul Cluj, elevii mergeau fizic la ore, însă situația se poate schimba dramatic de saptămâna aceasta. Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă că există posibilitatea ca elevii să treacă, din nou, în regim online, dacă numărul de îmbolnăviri va crește.

Dacă numărul de ocupare al paturilor de la ATI este în procent de 75% se trece în online

În momentul actual, nu se mai ține cont de rata de infectări din localitate sau de rata de vaccinare a personalului. Acum se pune accent pe numărul de ocupare al paturilor din ATI. Astfel, dacă procentul lor depășește 75%, instituțiile de învățământ vor trece în online, atât școlile, cât și grădinițele. În acest moment, în Cluj este cel mai mare grad de ocupare al paturilor cu pacienți de Covid-19. Este o șansă extrem de mare ca elevii și preșcolarii să treacă în online.

„Dacă se păstrează trendul ascendent şi, din păcate, conform specialiştilor, următoarele două săptămâni vor fi foarte grele, numărul infectărilor va creşte. Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online cu toate şcolile şi grădiniţele. Asta este regula. Este legătura cu paturile destinate pacienţilor COVID, nu cu paturile de ATI”, a declarat ministrul educaţiei, potrivit news.ro.

Pixabay

Regula va rămâne aceeași și în următoarea perioadă. Dacă numărul de paturi ocupate la ATI depășește 75%, se va trece de săptămâna următoare în online.

„Regula se va păstra: atunci când un judeţ va depăşi 75% în ziua de referinţă joi, școlile vor funcționa următoarea săptămână integral în online. Și vor reveni atunci când gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID va scădea la 70%.”, a mai spus ministrul.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, județul Cluj are în acest moment un grad de ocupare a paturilor COVID de 67,5%, ceea ce reprezintă o problemă majoră. La nivel național, media este de 34,04%.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro