Reclamă

Suntem într-o situație critică în ceea ce privește ascensiunea numărului virozelor înregistrate în România. Situația din spitale este gravă, iar școlile au ajuns pe jumătate goale. Alexandru Rafila îi îndeamnă pe părinți să nu își ducă la școală copiii dacă prezintă câteva dintre simptomele unei infecții virale.

Același număr de cazuri ca la începutul pandemiei?

Numărul persoanelor, copii și adulți care trec prin valul de infecții respiratorii crește constant. Zilnic, numai la Institutul Matei Balș din Capitală ajung numeroși pacienți care au simptome de gripă A sau de infecție cu sars-Cov2.

Cadrele medicale fac față cu greu în a răspunde tuturor cazurilor. De altfel, secțiile de infecțioase din țară sunt pline în această perioadă. De altfel, medicii se așteaptă la o explozie si mai mare a cazurilor în următoarele zile. Cadrele medicale sunt nevoite să lase timpi de așteptare mari în preluarea cazurilor. Astfel, expunerea este și mai mare a celor care ajung în camerele de gardă.

Adresabilitatea a fost mult crescută, în ultimele două săptămâni cel puțin. Și în acest weekend au fost multe prezentări, și mă refer nu doar la gripă, ci și la alte infecții virale, infecții cu SARS-CoV-2. Fiind multe prezentări, timpii de așteptare sunt mari. Și probabil că lucrurile nu se vor schimba în zilele care urmează”, a subliniat dr. Adrian Marinescu, directorul medical de la Matei Balș.

Situația din școlile din țară este similară. În multe clase, cursurile se susțin doar cu câțiva elevi. Mulți dintre copii rămân la domiciliu cu răceală, gripă sau chiar COVID. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății îi încurajează pe părinți să țină copii acasă dacă aceștia prezintă cele mai mici simptome ale infecțiilor respiratorii.

Colaj Substantial

Căte tipuri de gripă există?

În România, numărul cazurilor de gripă A crește de la o zi la alta.

Există patru tipuri de gripă la care suntem expuși. Gripa A,B,C și D. Dintre acestea, primele două prezintă cele mai greu de suportat simptomatologii.  Gripa cu tipul D afectează animalele, nu oamenii.

Totuși, după pandemie, specialiștii spun că acestea se pot multiplica având noi tulpini. De altfel, la ora actuală există și infecții cu gripă și COVID, simultan.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro