Suntem ceea ce gândim, iar acest lucru a fost confirmat și de un neurolog cunoscut. Trebuie să avem mare grijă mla cuvintele pe care le folosim.

Neurologul Constantin Dulcan a declarat că gândurile, la fel ca și cuvintele, ne influențează enorm stilul de viață. Aceste lucruri ne pot provoca să ne programăm negativ. Este important să fim atenți la ce cuvinte folosim atunci când vorbim, la gândurile pe care le avem și la felul în care ne adresăm cuiva.

Nu folosi aceste cuvinte!

Conform medicului, toate cuvintele pe care le avem în cap ne programează. De exemplu, dacă spunem încontinuu că ne îngrășăm, atunci chiar ne vom îngrășa, fiindcă ne programăm creierul în acest mod.

Există anumite cuvinte pe care nu trebuie sub nicio formă să le folosim dacă vrem să ne meargă din ce în ce mai bine. Acestea sunt: îmbătrânire, îndoială, cuvântul „nu”. Acestea ne programează în mod negativ, spune medicul Dulcan, conform Antena 3.

Constantin Dulcan mai spune că este foarte importantă și postura pe care o avem. Nu este deloc în regulă să stăm cocoșați și, de asemenea, nu este bine să muncim fără a lua pauză. Neurologul spune că zilnic creierul nostru are nevoie de relaxare, doar așa va da randament maxim.

O pauză de 30 de minute pe zi ne poate schimba viața

La jumătatea zilei este extrem de important să ne refacem energia. Cel puțin o jumătate de oră ar fi bine să ne oprim din tot ceea ce facem și să stăm fie într-un fotoliu comod, fie culcați pe spate. Este important să nu ne gândim la nimic ci doar să ne golim mintea.

„Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți”, spune medicul.

El mai explică faptul că fiecare dintre noi are o altă capacitate respiratorie. Respirația profundă este o altă metodă de a ne încărca cu energie. De asemenea, este foarte important pentru sănătatea noastră să respirăm cât mai profund. În această pauză banală de 30 de minute, dacă facem lucrurile de mai sus, vom constata că ne vom schimba extrem de mult viețile.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.