Pensionarii care nu folosesc biletele de călătorie cu trenul primite gratuit anual le-ar putea schimba cu tichete de masă, potrivit unui proiect legislativ care urmează a fi supus aprobării în Parlament.

Actul normativ vizează atât pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, cât și pe cei din alte sisteme proprii de asigurări. Aceştia beneficiază anual de șase călătorii simple, cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile cu trenul. Prin urmare în cazul în care biletele nu au fost utilizate în cursul anului, în locul lor ar putea fi acordate bonuri de masă.

”Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii.