Reclamă
Reclamă

Începând cu anul viitor, se anunță schimbări importante la polițele RCA în România. Aceste modificări vor afecta mii de șoferi români care nu au reînnoit polițele emise de compania Euroins. În cazul în care acești șoferi vor fi implicați într-un accident provocat de un astfel de conducător auto, procesul de recuperare a daunelor va deveni extrem de dificil.

Pe lângă schimbările la polițele RCA, este de asemenea de așteptat ca tarifele să crească cu aproximativ 20% după expirarea plafonului stabilit în prezent.

La momentul acesta, peste 800 de mii de șoferi dețin polițe RCA valabile de la Euroins. În ultimele săptămâni, mulți dintre aceștia și-au înlocuit deja polițele înainte de expirarea acestora, însă există totuși câteva mii de șoferi care nu s-au preocupat de această situație.

Este important ca acești șoferi să știe că, de la expirarea poliței actuale, nu vor mai putea circula cu mașina până nu încheie o nouă asigurare. În caz contrar, riscă să primească amenzi între 1000 și 2000 de lei și să le fie reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare în momentul în care sunt opriți în trafic de către polițiști.

Reclamă

Se scumpesc polițele RCA

În contextul în care mulți șoferi au decis să-și înlocuiască polițele RCA înainte de expirarea acestora, s-a constatat o creștere semnificativă a numărului de cereri și contracte realizate în ultimele săptămâni. Acest lucru a dus, în unele cazuri, la întârzieri și instabilitatea sistemelor, precum și la imposibilitatea de a oferi asigurări pentru anumite companii.

Schimbări radicale pe piața RCA! Polițele se scumpesc și cu 20% începând din 2024. Care este motivul

Această situație este dezavantajoasă pentru șoferi, care nu vor mai avea posibilitatea de a alege cel mai bun preț de pe piață, ci vor fi nevoiți să opteze pentru cea mai bună ofertă disponibilă în acel moment.

Schimbările pregătite pentru anul viitor

În ceea ce privește anul viitor, se așteaptă schimbări semnificative în cazul tuturor șoferilor din România. Tarifele pentru asigurările RCA nu vor mai fi plafonate, ceea ce ar putea duce la o creștere a acestora de până la 20%. Această perspectivă a provocat îngrijorare în rândul șoferilor, care avertizează că prețurile asigurărilor au înregistrat deja creșteri substanțiale în ultimii ani și este de așteptat să continue să crească și în viitor.

Pe lângă creșterea tarifelor, există o nouă lege RCA în dezbatere, care ar putea aduce și alte schimbări în regulile pentru șoferi. De exemplu, conducătorii auto care rămân fără permis de conducere sau care dețin mașini avariate vor avea posibilitatea de a solicita suspendarea contractului RCA. Această modificare ar putea avea impact asupra procesului de despăgubire în caz de accident.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro