Se anunţă noi schimbări pe piaţa lemnului din România. USR PLUS vine cu noi propuneri pentru a reduce mafia lemnului şi pentru a salva situaţia care a făcut ca ţara noastră să fie pe locurile fruntaşe la tăierile ilegale.

„În timpul guvernării Cioloş, în 2016, au fost făcuţi paşi importanţi pentru a demara implementarea unui sistem eficient de monitorizare: a fost dezvoltat instrumentul Radarul Pădurilor pentru a implica în mod activ cetăţenii, a fost creat Inspectorul Pădurilor ca platformă de monitorizare a exploatărilor forestiere, incluzând un sistem de alertare bazat pe imagini satelitare, sistemul SUMAL a intrat într-un proces de reproiectare pentru a deveni mai eficient.

Reclamă

Doar că, din 2017, după instalarea guvernelor PSD, proiectele au stagnat sau chiar au fost anulate complet. Miniştrii Apelor şi Pădurilor care s-au succedat în multele guverne instalate şi apoi date jos de către PSD nu doar că au ignorat problema implementării regulamentului UE, ci unii dintre ei chiar au oprit proiectele începute şi au întrerupt funcţionarea instrumentelor deja implementate”, au declarat politicienii de la PLUS, într-un comunicat de presă remis, miercuri, pentru Mediafax.