Anul 2023 aduce tot mai multe schimbări în Codul Rutier. Așa că șoferii trebuie mereu să fie atenți la modificările aduse de oficiali, în cazul în care nu vor să rămână fără carnet sau, și mai rău, fără mașină. Iată greșeala care poate duce la suspendarea permisului pentru o perioadă de jumătate de an.

Vizați de noua modificare sunt șoferii care obișnuiesc să circule cu mare viteză pe drumurile publice. De acum înainte, această abatere îi va costa scump.

Senatul a votat un nou proiect de modificare a OUG nr.195/2002, adică a Codului Rutier. Schimbarea face referire la sancțiunile pe care le primesc conducătorii auto care ignoră restricțiile de viteză și pun în pericol viața lor și a celorlalți participanți la trafic.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

De acum înainte, cei care depășesc viteza legală cu mai mult de 100 de km/h se vor alege cu permisul suspendat 180 de zile, adică în total 6 luni de când a fost prins.

În plus, autoritățile vor ține cont și de abaterile din viitor. Aceleași modificări mai prevăd posibilitatea majorării perioadei de suspendare cu cel puțin 30 de zile, dacă același șoferi mai are o nouă faptă similară celei pentru care a primit suspendarea de 180 de zile.

Poliția poate confisca mașinile șoferilor care circulă cu viteză

Iar schimbarea care îi va pune pe jar pe șoferi abia acum urmează. Dacă șoferul vitezoman cu pricina este prins și a treia oară că a încălcat alarmant de mult limita de viteză impusă de lege, autoritățile îi pot confisca chiar mașina.

În cazul săvârşirii unei noi fapte de depăşire a vitezei legale cu mai mult 100 km/h într-un interval de şase luni, reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului cu privire la depăşirea menţionată, precum şi instituirea confiscării autovehiculului dacă în perioada de şase luni de reţinere a certificatului de înmatriculare/înregistrare, acesta este identificat în trafic., se arată în document.