Coaliția PNL-PSD-UDMR a semnat un acord politic în anul 2022 conform căruia pe 25 mai 2023 se va face rocada guvernării. Mai clar, se va schimba premierul țării, dar și câteva ministere. Paul Stănescu, secretarul general al PSD, este convins că acordul politic va fi respectat. 

Deja, au apărut voci în spațiul public conform cărora acordul politic nu va fi respectat, iar premierii nu vor fi schimbați. Pe de altă parte, Paul Stănescu este convins că Marcel Ciolacu, liderul PSD, va fi numit premier la finalul lunii mai 2023. 

Schimbări importante pe scena politică de la noi din țară în luna mai

Acordul politic semnat în anul 2022 prevede ca Nicolae Ciucă are mandat de premier până pe data de 25 mai 2023. Ulterior, cel de-al doilea candidat din partea PSD va ocupa această funcție până la alegerile generale din 2024. Acest candidat este liderul social-democraților, Marcel Ciolacu. De asemenea, va avea loc o rocadă și în cazul altor ministere. 

Secretarul General al PSD, Paul Stănescu, a precizat că la finalul lunii mai, președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, va fi numit premier. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci la noi în țară vor avea loc alegeri anticipate. 

„Dacă mai aveţi dubii, să nu mai aveţi, pentru că preşedintele nostru, Marcel Ciolacu, la sfârşitul lui mai va fi prim-ministrul României. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, sigur că vom avea alegeri anticipate. În rest, sunt discuţii la ministere, sper să le rezolvăm, să rezolvăm în primul rând pentru ţară, nu neapărat pentru un partid sau pentru altul”, a declarat Paul Stănescu.

Schimbări importante pe scena politică din România! Se va întâmpla în luna mai. Avertismentul unui social-democrat

Marcel Ciolacu va fi viitorul premier al României

Și liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a vorbit despre această rocadă care ar urma să aibă loc în luna mai. Conform acestuia, discuțiile privind schimbarea premierului nu își au rost în acest moment, pentru că ne aflăm de abia în luna ianuarie. Cu toate acestea, Ciolacu a subliniat că rotația se va face conform acordului pe care l-au semnat în urmă cu un an. 

„Sunt ferm convins că la un moment dat, când va fi oportun, vom sta de vorbă mai în detaliu. Lucrurile sunt prevăzute într-un acord. Nu înţeleg de ce vorbim în spaţiul public despre ce se întâmplă peste cinci luni, când priorităţile românilor sunt cu totul şi cu totul altele”, a punctat Ciolacu. 

Paul Stănescu și Marcel Ciolacu au fost prezenți la Conferința Județeană a PSD Vaslui. Cu această ocazie, Dumitru Buzatu a fost reales în funcția de președinte al organizației județene.