A fost nevoie de cinci accidente și o tragedie ca Primăria Sectorului 4 să facă schimbări la Pasajul Unirii. Toate provocate de limita de înălțime a vehiculelor. Autoritățile nu vor modifica însă acest aspect, ci vor semnaliza mai bine cele două intrări ale pasajului.

În doar jumătate de an după ce a fost modernizat, Pasajul Unirii a devenit celebru pentru accidentele produse. În repetate rânduri, mai multe camioane și autocare au fost distruse din cauza limitării de viteză din pasaj. Cel mai grav incident a avut loc chiar înainte de Crăciun, când un autocar plin cu turiști greci a intrat în limitator. O persoană a fost rănită, iar alte 21 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

După această serie de accidente, Primăria Sectorului 4 ia măsuri. Nu se renunță însă la limita de înălțime pentru vehicule, ci se modernizează sistemul de semnalizare.

Mai exact, la cele două intrări în pasajul rutier vor fi montate noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, care vor fi corelate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii, camere video și cu panouri informative de tip LED.

Prima poartă de presemnalizare va fi montată în apropierea intersecției cu bulevardul Mărășești, la 160 de metri de intrare. În formă de L întors, va semnaliza înălțimea maximă admisă. Iar în cazul în care un vehicul care nu se încadrează în această limită, senzorul va măsura înălțimea, apoi șoferul va fi anunțat la a doua poartă de presemnalizare, aflată la 130 de metri de intrarea în pasaj.

În plus, or fi instalate panouri electrice de informare care vor afișa numărul de înmatriculare al vehiculelor care depășesc înălțimea maximă. Iar în cazul în care se întâmplă acest lucru, șoferul va fi îndrumat tot prin semnale luminoase care este cel mai sigur mod prin care pot lua o rută alternativă.

6 accidente în Pasajul Unirii în 6 luni de la modernizare

Modernizarea Pasajului Unirii, finalizată vara trecută, a fost urmată de un șir de evenimente nefericite. În septembrie 2022, nu mai puțin de 5 accidente au avut loc în pasaj, unul după celălalt. În aceste cazuri însă, nu au existat victime.

Finalul anului a fost marcat însă de o tragedie care a cutremurat întreaga țară. Un autocar cu 50 de turiști din Grecia a intrat în limitatorul de înălțime și a rămas blocat. Ulterior, limitatorul s-a prăbușit peste vehicul și a rănit 21 de persoane. Din păcate, șoferul autocarului și-a pierdut atunci viața.