Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat o prognoză meteo caracterizată de schimbări semnificative ale temperaturilor și precipitații însemnate pentru perioada 15-28 aprilie. După câteva zile de căldură neobișnuită, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius, se așteaptă o răcire bruscă a vremii.

Prima săptămână va începe cu temperaturi maxime cuprinse între 28 și 31 de grade Celsius, dar va urma o răcire accentuată începând cu 17 aprilie, când temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 12 grade Celsius. Până la finalul săptămânii, valorile maxime prognozate nu vor depăși 15 grade Celsius.

Cea de-a doua săptămână aduce o încălzire treptată, temperaturile maxime atingând o medie de aproximativ 20 de grade Celsius spre finalul lunii. Temperaturile minime vor cunoaște, de asemenea, fluctuații semnificative, scăzând până la 1-2 grade Celsius pe 19 și 20 aprilie, cu o tendință generală de încălzire ulterioară.

Pe lângă schimbările de temperatură, sunt prognozate ploi însemnate cantitativ în zilele de 17 și 18 aprilie, cu o probabilitate ridicată de precipitații și după data de 21 aprilie.

ANM subliniază că primele două zile din interval vor înregistra temperaturi cu mult peste normele climatologice, urmate de o perioadă de răcire semnificativă. În a doua jumătate a perioadei analizate, se așteaptă o reîncălzire graduală, cu temperaturi care se vor stabiliza în jurul valorilor caracteristice acestei perioade a anului.