După o lună Decembrie foarte călduroasă, nici despre Ianuarie, meteorologii nu au vești proaste.

Astfel, în următoarele zile, temperaturile vor rămâne peste medie pentru această perioadă. Totuși în ultimele ore, meteorologii au emis cod galben de ceață pentru județele din centrul țării.

Cod galben de ceață în zona Transilvaniei

Astăzi, șoferii care tranzitează județele Sibiu, Brașov, Cluj sau Alba Iulia trebuie să acorde o atenție deosebită traficului. Asta pentru că în aceste zone ceața va fi foarte densă. Astfel, astăzi și mâine, până în orele 11:00, ceața va fi prezentă pentru majoritatea județelor din zona de centru a țării. Cu precădere în zonele joase, fenomenul meteo va fi și mai pronunțat.

Meteorologii susțin că în peste 70 de localități, ceața va fi o problemă astăzi, dar și mâine. Din cauza acesteia are loc scăderea vizibilității care va face parcurgerea drumurilor din zonă, anevoioasă.

Ne așteaptă o lună cu temperaturi peste medie

Clima s-a schimbat considerabil în ultimii ani. Fără îndoială este ușor de observat că iernile arată complet diferit de anii precedenți. Dacă în trecut, ninsorile cădeau încă de la final de Noiembrie, acum, inclusiv luna Ianuarie se anunță călduroasă. Meteorologii vorbesc despre acest fenomen ca fiind „primăvara din iarnă”.

Deși în majoritatea regiunilor țării, mercurul nu va scădea prea mult în termometre, totuși, va ninge la munte. Chiar din această noapte sunt șanse mari să ningă în Masivul Postăvarul.

România avea o climă temperat continentală de tranziție, până de curând. Se pare că schimbările climatice vor conduce spre o climă asemănătoare cu cea a Atenei, vorbesc unii specialiști. Astfel, aceștia sunt de părere că următoarele generații nu vor mai vedea zăpada decât în fotografii.

Schimbările climatice ar putea afecta numeroase specii de animale. De asemenea și în ceea ce privește agricultura, urmările acestui fenomen ar putea fi vizibile.

Rămâne însă de văzut dacă în acest an vom avea zăpadă, măcar în luna Februarie.