Cum să-ți blochezi chat-urile WhatsApp. Cu peste două miliarde de utilizatori din întreaga lume, WhatsApp este cea mai populară aplicație de mesagerie instantanee. Este o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi și îl folosim pentru a trimite și a primi mesaje text și vocale. Din acest motiv, este esențial să ne protejăm datele, deoarece aceste conversații intră în categoria intimității și a vieții private.

Prin urmare, WhatsApp a dezvoltat o nouă funcție pentru a îmbunătăți confidențialitatea și a adăuga un nivel de securitate la experiența utilizatorilor săi.

Cum ne putem securiza mesageria instantanee pe WhatsApp?

Pentru a vă proteja conversațiile din WhatsApp și pentru a le păstra în siguranță de ochii curioșilor, doriți să vă securizați mesageria. Conversațiile dumneavoastră pe WhatsApp pot conține fotografii private, date financiare sau discuții intime, care nu trebuie dezvăluite. Intimitatea este o necesitate!

Sursa: Social media

Din acest motiv, WhatsApp a creat o nouă funcție, care vă permite să blocați aplicația. Pentru a-l accesa, este necesară recunoașterea facială sau a amprentei digitale. Pentru a-l activa, nimic nu poate fi mai ușor! În funcție de smartphone-ul dumneavoastră, acest truc poate varia.

Activați ecranul de blocare WhatsApp pentru utilizatorii Android

Acest sfat este pe cât de simplu, pe atât de eficient. După ce deschideți aplicația, trebuie doar să urmați câțiva pași. Faceți clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus și apăsați Setări. În continuare, vi se va afișa o pagină cu mai multe setări, selectați al doilea element corespunzător „confidențialității”.

Derulați până în partea de jos a ecranului și atingeți Blocarea aplicației. Apoi activați blocarea biometrică atingând senzorul de amprentă sau scanându-vă fața pentru a confirma. După activarea acestei funcții, aveți, de asemenea, opțiunea de a selecta durata după care se va declanșa blocarea biometrică.

Activați ecranul de blocare WhatsApp pentru utilizatorii IOS

La fel ca în cazul sistemului Android, și utilizatorii Apple pot beneficia de această funcție și o pot implementa cu ușurință din cadrul aplicației. Pentru a face acest lucru, deschideți WhatsApp și mergeți la setările din dreapta jos. Apoi alegeți „privacy” (confidențialitate) și derulați până în partea de jos a ecranului.

Apăsați ecranul de blocare. Activați funcția „use Face ID or Touch ID” (utilizați Face ID sau Touch ID) făcând clic pe punctul din dreapta. Aceasta va afișa un meniu suplimentar în care puteți alege durata de timp în care va fi activată opțiunea.