Lovitură totală pentru PNL! Românii și-au pierdut încrederea radical în liberali. Un sondaj a scos totul la iveală. 

La așa ceva nu se așteptau liberalii. Un sondaj recent efectuat de SOCIOPOL a scos la iveală părerea românilor despre partidele politice din România. Astfel, în cazul în care ar avea loc alegeri anticipate, situația ar sta total diferit față de cum este în prezent. 

Românii nu mai au încredere în români

Liberalii ar avea mari probleme dacă ar avea loc alegeri anticipate în România. O surpriză uriașă a sondajului este locul pe care îl ocupă partidul AUR, formațiune condusă de George Simion. Se pare că AUR le-a ajuns la inimi românilor. 

Conform datelor furnizate de sociologul Mirel Palada, PNL și USR au scăzut radical în topul încrederii românilor. PSD rămâne totuși în fruntea sondajului realizat luna trecută. Cea mai mare surpriză, însă, este pe locul doi. AUR, formațiunea lui George Simion, a reușit să câștige încrederea românilor, și i-a întrecut pe liberali în sondaj.  

Sondajul realizat de SOCIOPOL 

PSD – 32%; 

AUR – 25%; 

PNL – 15%; 

USR – 11%; 

UDMR – 6%. 

Schimbare totală pe scena politică! PNL a primit o lovitură dură. AUR a câștigat

În același sondaj se mai regăsesc și alte partide recent înființate. Din păcate pentru ele, nici măcar nu se apropie de pragul electoral. Este vorba despre formațiunile lui Ludovic Orban, Codrin Ștefănescu, Dacian Cioloș. De asemenea, nici formațiunea lui Victor Ponta nu ar reuși să intre în Parlament dacă ar avea loc în prezent alegeri anticipate. 

AUR, surpriza sondajului

„Toate celelalte partide au sub 5%”a concluzionat sociologul Mirel Palada. 

George Simion se afla în emisiune la România TV în momentul în care a fost prezentat sondajul. Liderul AUR a spus că speră să ajungă la 50% și la 1.000.000 de români din diaspora care să voteze. 

PNL a reușit pentru puțin timp să câștige încrederea românilor. Cu toate acestea, se pare că formațiunea nu a știut să păstreze românii aproape. În momentul în care a făcut o coaliția de guvernare cu PSD, PNL a fost criticat extrem de dur. 

Acum, declarațiile liberalilor și ale social-democraților se bat cap în cap. În timp ce PSD susține că vrea să crească pensiile și salariile, PNL spune că nu sunt bani de aceste lucruri. Este mai mult decât vizibil de ce românii nu îi mai vor pe liberali la putere.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.