Lovitură dură pentru fanii jocurilor de noroc! Președintele Klaus Iohannis a semnat documentul. 

Șeful statului, Klaus Iohannis, a promulgat recent o lege care le va da bătăi de cap fanilor jocurilor de noroc. Este vorba despre organizarea și exploatarea acestor activități. Legea este valabilă atât în cazul clienților sălilor jocurilor de noroc, dar și pentru organizatori. 

Așadar, potrivit legii promulgate de președintele Klaus Iohannis, organizatorii jocurilor de noroc vor fi obligați să țină evidența celor care intră în interiorul acelor locații. De asemenea, va trebui să existe o evidență și a persoanelor excluse din locațiile unde au jucat. 

Schimbări radicale pentru fanii jocurilor de noroc

Mai clar, organizatorii trebuie să aibă o bază de date în sistem electronic cu persoanele care intră în interiorul sălilor jocurilor de noroc. Evidențele trebuie ținute minimum cinci ani de la momentul realizării acestora. 

O altă schimbare radicală este că persoanele indezirabile și autoexcluse nu vor mai avea ce să caute în săli de noroc. Organizatorii trebuie să țină o bază de date și cu aceștia. La fel ca și în cazul de mai sus, arhiva se păstrează minimum cinci ani din momentul în care a fost realizată. 

Klaus Iohannis a semnat! Schimbare radicală pentru fanii jocurilor de noroc. Va fi interzis total!

La noi în țară, sălile de jocuri de noroc s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie. Vestea proasta pentru jucătorii înrăiți este că statul a început să ia impozite mai mari. Mai clar, din câștigurile încasate, românii vor trebui să dea înapoi statului o mare parte din bani. 

Noi taxe pentru fanii jocurilor de noroc

Parlamentarii au scăzut recent plafonul de la care statul percepe impozite pentru cazinouri, cluburi de poker, lozuri sau aparate de jocuri electronice. Dacă în trecut se percepeau taxe de la suma de 67.000 de lei, acum plafonul a scăzut la 1.000 de lei. Așadar, românii care câștigă 1.000 de lei sau mai mult vor trebui să dea din bani statului. 

Valoarea taxelor este calculată în funcție de cuantumul câștigului. Se pornește de la trei procente, iar ulterior urcă până la 30% sau 40% din câștig. 

Trebuie precizat că momentan legea nu a intrat în vigoare, aceasta trebuie să primească undă verde și de la Camera Deputaților. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.