Astăzi, în cadrul şedinţei comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, membrii au votat eliminare pensiilor speciale.

Astfel, votul a fost în unanimitate pentru pensiile parlamentarilor, judecătorilor, procurorilor, personalului auxiliar din justiție, judecătorilor Curții Constituționale, ale funcționarilor parlamentari, ale funcționarilor Curții de Conturi, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat.

Deci, oficial, singurii care mai rămân cu pensiile speciale sunt angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Cele două proiecte de lege referitoare la pensiile speciale, au fost iniţiate de PNL şi USR.

Proiectul PNL propunea încă de la început eliminarea pensiilor speciale la toţi cei enumeraţi mai sus, cu excepţia pensiilor militare.

Proiectul USR prevedea pensii speciale doar pentru militari și magistrați.

La sfârșitul întâlnirii de astăzi, membrii PNL şi USR au acuzat PSD că de fapt nu doreşte eliminarea pensiilor speciale, însă PSD a negat acest lucru, spunând că va sprijini orice partid în proiectul de eliminare a pensiilor speciale.

 „Biroul Permanent Naţional a decis, prin vot, ca PSD să nu susţină în continuare pensiile speciale şi că vom vota orice propunere a oricărui partid politic pentru abrogarea pensiilor speciale din România. Vom demonstra acest lucru prin vot, inclusiv în această săptămână, am înţeles că vor fi în cadrul comisiilor parlamentare de specialitate discuţii pentru anumite propuneri legislative, iar PSD va vota pentru. Sunt în discuţii în această perioadă pensiile militare, pensiile de serviciu, care nu vor fi afectate, nu vor fi abrogate şi PSD va susţine aceste propuneri”, a declarat vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea.