Reclamă

Poliția Rutieră dă sute de amenzi pe zi pentru depășirea vitezei legale sau pentru lipsa rovinietei. Se pare că șoferii români nu sunt deloc afectați de amenzile pe care le primesc, ținând cont că în continuare este circulă cu o viteză extrem de mare pe șoselele din România. În acest context, autoritățile au implementat o nouă prevedere în Codul Rutier.

Pentru a combate aceste fenomene, care în multe cazuri, pot duce la tragedii în adevăratul sens al cuvântului, autoritățile s-au gândit să implementeze o nouă prevedere în codul rutier. Este vorba despre suspendarea înmatriculării auto. Acest lucru înseamnă că șoferul care va fi sancționat cu suspendarea înmatriculării mașinii, nu mai avea voie să circule o perioadă pe un drum public. 

Nouă prevedere în Codul Rutier

În cazul în care proprietarul autoturismului care are înmatricularea suspendată se schimbă, sancțiunea poate fi ridicată doar în anumite condiții. Mai exact, noul proprietar trebuie să ceară rapid Direcției de Înmatriculări, într-un anumit interval de timp, transcrierea dreptului de proprietate. 

Schimbare importantă în Codul Rutier! Toți șoferii trebuie să știe: Nu mai pot avea certificat de înmatriculare!
Facebook

Mașina nu va putea fi folosită sub nicio formă până când nu se va rezolva motivul pentru care oamenii legii au suspendat înmatricularea auto. În acest context autoritățile mai vor să combată încă un fenomen des întâlnit la noi în țară. Este vorba despre acele persoane care aveau interdicție de a conduce sau amenzi neachitate, cumpărau mașini și le treceau pe numele altor rude sau cunoștințe, chiar dacă ei erau la volan. 

Polițiștii pot suspenda înmatricularea auto

Oamenii legii pot suspenda înmatricularea auto dacă înmatricularea mașinii nu este transcrisă pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la data achiziționării acesteia. De asemenea, un șofer poate rămâne fără înmatricularea auto dacă, în urma unei verificări RAR, inspectorii decid anularea ITP-ului. 

Anul acesta au avut loc mai multe schimbări importante în Codul Rutier, pe care nu toți șoferii le cunosc. În acest context, conducătorii auto se pot trezi cu amenzi colosale, sau chiar cu suspendarea permisului de conducere. 

De asemenea, în Parlament, politicienii au în plan implementarea unei reguli dure pentru șoferii care depășesc viteza maximă legală cu 100 km/h. Mașina va fi confiscată, iar dacă sunt prinși încălcând legea din nou într-un anumit termen, șoferii vor rămâne definitiv fără autoturism. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro