Reclamă
Reclamă

Rusia a anunțat marți că a efectuat un schimb de prizonieri de război, în urma căruia 90 de prizonieri ucraineni au fost schimbați cu 90 de soldați ruși, prin medierea Emiratelor Arabe Unite, conform unui raport al AFP.

„La încheierea procesului de negocieri, 90 de soldați ruși care se aflau în pericol de moarte în captivitate au fost repatriați de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, citat de Agerpres. „La schimb, au fost predați 90 de prizonieri de război ale forțelor armate ucrainene”, a adăugat acesta, subliniind că schimbul s-a efectuat sub „medierea umanitară” a Emiratelor Arabe Unite.

Ultimul schimb de amploare de prizonieri între cele două națiuni a avut loc în februarie, atunci când 100 de prizonieri au fost schimbați de fiecare parte.

Reclamă

Emiratele Arabe Unite sunt implicate și în medierea întoarcerii copiilor ucraineni aflați în Rusia. De la începutul ofensivei ruse, în februarie 2022, Rusia și Ucraina au efectuat schimburi de sute de prizonieri, schimbând în mod regulat și rămășițele soldaților uciși.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro