Scene incredibile s-au petrecut în incita Spitalului floreasca, chiar în sala de operație, cu pacientul pe masă. Medici s-au luat la bătaie, iar doi dintre ei au depus o plângere împotriva celuilalt.

Bogdan Opriţa, purtărorul de cuvânt al unității medicale, a făcut acest eveniment public în cursul zilei de astăzi.

„Vineri, la ora 15,00, unul dintre medici a depus o plângere la conducerea spitalului cum că ar fi fost agresat în timpul operaţiei. (…) Sesizarea a fost făcută şi verbal. Domnul manager a dispus imediat constituirea unei comisii de anchetă administrativă pentru a verifica dacă aşa stau lucrurile. A fost sesizat şi medicul de medicina muncii şi medicul de sănătate şi securitate în muncă, Serviciul de Prevenire şi Control al Infecţiilor asociate practicii medicale. Au fost audiate primele persoane care ar fi fost implicate în acest eveniment. Au continuat audierile şi astăzi şi credem că în următoarele zile se vor finaliza nişte concluzii”, a spus Opriţa.

Incidentul s-a petrecut în sala de operație

În sala de operație unde a avut loc scandalul, pe masă, era o femeie de 86 de ani, care se pregătea de o intervenție de tumoră de colon.

Medicul Sorin Păun, șeful Secției de Chirurgie II din cadrul Spitalului Floreasca din Capitală, este acuzat de doi colegi că ar fi folosit o seringă care o utilizase anterior la o pacientă cu Hepatita C, pentru a-i înțepa. Cei doi nu sunt singurii care au reclamat acest eveniment, mai mulți medici de la Chirurgie generală au făcut sesizări cu privire la acest episod și nu numai. Se pare că aceștia au avut de reclamat și alte evenimente la mai multe instituții ale statului. Aceste acuzații au dus la efectuarea unei anchete la nivelul unității medicale.

Victimele medicului sunt chirurgul cu privire la cele întâmplate în sala de operație sunt Ştefania Manolescu, căreia i s-a rupt mănuşa, iar mâna a început să îi sângereze, în vreme ce medicul Bogdan Gaspar s-a ales cu “traumatism prin contuzie la nivelul feţei dorsale a mâinii stângi”.

“Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris şi dr. Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care o înaintează separat managerului spitalului.

Medicul Sorin Păun a ocupat funcție de șeful Secției de Chirurgie II destul de curând, când medicul Mircea Beuran, care ocupa această funcție, a fost implicat într-o anchetă penală ce vizează o pacientă care a luat foc pe masa de operație de la Floreasca. Doctorul Păun este soțul Dianei Loreta Păun, consilier prezindețial pe probleme de sănătate.