Scene groaznice s-au petrecut în Giurgiu, unde un tânăr a fost pe punctul de a-și pierde viața în urma mai multor lovituri de cuțit. Se pare că fapta ar fi fost comisă de un avocat din Giurgiu, care s-a ales cu un dosar penal.

Avocatul este cercetat de polițiști după ce a încercat să omoare un tânăr cu o macetă de vânătoare. Bărbatul de 26 de ani a fost înjunghiat de mai multe ori de suspect, una din lovituri cauzându-i leziuni traumatice în zona umărului drept.

”Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti este împuternicit să aducă ta cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În dosarul penal nr. 225/P/2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează urmărirea penală faţă de o persoană de sex masculin, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, pentru tentativă la infracţiunea de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. I C.p. cu aplic. art. 41 C.p. şi art. 43 alin. 5 C.p. şi infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 C.p. cu aplic. art. 41 C.p. şi art. 43 alin. 5 C.p., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p., reţinăndu-se, totodată, starea de recidivă postcondamnatorie.

În fapt, în ziua de 13.04.2020, în jurul orelor 17:00 – 17:30, în municipiul Giurgiu, în loc public, pe fondul unei discuţii contradictorii, inculpatul, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, prin utilizarea unui cuţit de vânătoare, de tip macetă, a aplicat, în mod repetat, mai multe lovituri persoanei vătămate, un bărbat în vârstă de 26 de ani, fiind vizate zone vitale ale acesteia, una dintre lovituri cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice în zona umărului drept.

De asemenea, în aceleaşi împrejurări, inculpatul a proferat ameninţări la adresa persoanelor prezente la locul faptei, acţiunea acestuia fiind de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică.

Faţă de inculpat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore şi a sesizat Curtea de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată într-un comunicat de presă.