Reclamă

În ultimii doi ani și țara noastră a fost lovită de secetă. Totuși, nimeni nu și-a luat mari măsuri de precauție pentru efectele ei dezastruoase. Exemplele statelor mai mari care apelează la acest lucru, produc deja îngrijorare în lume. Cel mai recent exemplu este Thailanda, ai cărei cetățeni sunt convinși că aprovizionarea globală cu alimente va fi afectată.

State dezvoltate se pregătesc de foamete?

Thailanda se confruntă cu perspective sumbre în fața unei secete potențiale care ar putea dura mai mulți ani. Oficialii acestei țări sunt convinși că aceasta ar amenința aprovizionarea globală cu zahăr și orez. Cu precipitații sub medie în sezonul musonic și anticipând debutul fenomenului meteo El Nino în următorii doi ani, autoritățile se pregătesc pentru condiții secetoase. Conform previziunilor, acestea ar urma să se întindă până în 2024.

Pentru a conserva apa, autoritățile au solicitat fermierilor să reducă suprafața cultivată cu orez. Astfel, agricultorii vor avea voie să culeagă o singură recoltă.

De asemenea, producătorii de trestie de zahăr se așteaptă la o scădere a recoltei pentru prima dată în ultimii trei ani. Impactul secetei se va face simțit în economie. Astfel, legumele, alimentele de bază și carnea vor fi mult mai scumpe.

Pentru a face față acestei situații critice, premierul Prayuth Chan-Ocha  a apelat la un plan neobișnuit. Acesta a solicitat companiei de utilități Electricity Generating Authority și Oficiului de Gestionare a Resurselor Naturale să dezvolte planuri de rezervă pentru conservarea apei.

De la începutul anului curent, nivelul precipitațiilor în Thailanda este cu 28% sub cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Efectele secetei nu se vor simți doar la nivel local. Culturi precum zahărul și cauciucul, vor fi de asemenea afectate potrivit estimărilor. Astfel, Thailanda ar urma să nu mai fie cel mai mare furnizor mondial de orez.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro