Bărbatul fost găsit fără suflare pe un scaun, așezat pe holul spitalului

Moarte suspectă la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani. Un bătrân a murit pe holurile instituției medicale, chiar sub nasul medicilor. A fost găsit fără suflare de un infirmier, iar nimeni nu-și explică ce s-a întâmplat cu el.

Bărbatul în vârstă de 87 de ani fusese internat în urmă cu trei zile, cu insuficiență respiratorie. Medicii au suspectat însă că ar putea fi infectat cu Covid-19, așa că au decis să-l mute într-un alt salon, special pentru acest tip de bolnavi.

Doar că această schimbare nu a făcut decât să contribuie la starea de rău a bărbatului. Cu toate că nu a acuzat dureri, era foarte agitat, iar personalul medical din cadrul spitalului a relatat că nu putea fi liniștit.

Ba mai mult, pacientului i s-ar fi administrat chiar și pastile care să-l liniștească, iar angajații l-au supravegheat. Nu este clar însă cine era responsabil de el în noaptea în care acesta a dispărut din salonul său.

A fost găsit fără suflare pe un scaun, așezat pe holul spitalului

În jur de ora 5 dimineața, a fost găsit un infirmier pe un scaun. Bărbatul nu mai respira, iar în ciuda eforturilor medicilor de a-l readuce la viață, a fost declarat decedat.

Reprezentanții spitalului au declarat că ultima oară fusese văzut în salonul său în urmă cu 3 ore, când își primise tratamentul. Cât despre o posibilă explicație pentru tragedie, niciunul dintre medicii și asistentele care au fost în tură în acea noapte nu a putut să ofere.

Clar este că bărbatul a ieșit din salonul său, a coborât trei etaje, apoi s-a așezat pe un scaun, unde a și decedat.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz și  face cercetări pentru ucidere din culpă.

Nu este însă primul asemenea incident din spital. Pacienții îi acuză pe doctori și pe ceilalți membri ai personalului medical că nu le oferă îngrijirile necesare. O femeie internată susține că a sunat la 112 pentru că o colegă din salon avea dureri, dar personalul medical nu a răspuns corespunzător.

Share.